Chicons, van bij ons...


Primalof is een witloofbedrijf dat kwaliteit hoog in het vaandel draagt. Elke dag opnieuw worden de grootste inspanningen geleverd om een ultravers en zeer lekker product op het bord te toveren.

Eet smakelijk! 

Image

Intafelen wortelen   

Intafelen gebeurt met een een gerobotiseerde  lijn. Primalof maakt enkel gebruik van de beste wortelen die streng worden opgevolgd van het zaaien tot oogst, klaar voor gebruik.

Image

Kweektermijn    

Kweken gebeurt in computergestuurde en gecontroleerde cellen, waarbij de ideale temperatuur/vochtigheid aangewend wordt om na 21 dagen oogstrijp kwalitatief witloof te bekomen.

Image

Oogsten   (Afsnijden krop van wortel)

Bij het oogsten, wordt de wortel in een draaischijf gestoken, waardoor de wortel van de krop witloof wordt gescheiden en klaar is voor het kuisen.

Image

Verpakken   (Geautomatiseerd )

Verpakken gebeurt met geautomatiseerde machines, zodat zo min mogelijk manipulatie gebeurt aan het product.

Image

Opslag   (Koelen en bewaren)

Primalof beschikt over talrijke gekoelde ruimtes die het mogelijk maken om het witloof zeer snel te koelen en te bewaren

Met eigen gecontroleerd gekoeld transport, zorgt Primalof voor een optimale leveringsservice. Ook een aanzienlijke verkorting van de keten wordt hiermee gewaarborgd. Van teler rechtstreeks naar de retail... 

Kleinere verpakkingseenheden 


Hoewel vandaag heel wat te doen is rond verpakkingen in de voedingsindustrie, kiest Primalof toch voor het verpakkingen in een hoogtechnologische folie. Deze folie is opgebouwd uit verschillende langen en barrières en geeft héél wat voordelen voor milieu.     

Door het gebruik van deze verpakkingen zijn de producten merkelijk langer vers te bewaren en is er zodoende ook veel minder voedselverspilling.

De verpakking biedt een verhoogde veiligheid op het vlak van contaminaties door aanrakingen.  Zowel in logistieke handling als later de aanrakingen van de consumenten biedt de verpakking een verhoogde voedselveiligheid.

De gebruikte folie is ook volledig recycleerbaar bij correct gesorteerd afvalbeheer. 

Geschiedenis


Primalof is een jong dynamisch en groeiend bedrijf met vier generaties aan ervaring in het telen van witloof.

1969 richt Cyriel De Smet een handel op in witloof door een nauwe samenwerking met lokale telers.  Al heel snel werd het bedrijf een begrip.

In de jaren '80 zetten dochter en schoonzoon (Diane & Norbert) het bedrijf verder en realiseren een verdere groei met de verhuis naar Balegem als gevolg .

Eind jaren '90 neemt 3e generatie, Yves d'Hauwers het roer over. Deze maakt de keuze om zelf met het telen van witloof te starten. Primalof was geboren  en kende al vrij snel een snelle en continue groei. Het bedrijf groeide in een tiental jaren uit tot een toonaangevend bedrijf in de sector.

In 2020 kwam een vierde generatie aan boord, door de overname van de groep rond Primalof door Charles Cattoir.